Flyttfirma på Södermalm

Frågorna har varit många och svaren från mig har varit få. Det är synd, kan jag tycka. Det kan säkerligen ni också. Inte minst ni som ställt frågorna som saknar svar. Idag ska det bli ändring på det. Jag ska gå igenom några av de vanligaste frågorna, om flyttfirman på Södermalm, som jag fått in. Om ni fortsatt saknar svar på era spörsmål är det bara att skicka iväg dem då ni läst klart.

Nu åker vi.

Varför startade du flyttfirma på Södermalm?

När jag slutade mina studier började jag arbeta på min pappas flyttfirma som visserligen inte låg på Södermalm. Jag tyckte alltid att det var väldigt kul att arbeta hos honom. Någonting tilltalade mig med jobbet. När han sedan pensionerade sig så tog jag över flyttfirman och flyttade då till Södermalm. Det fanns lokaler lediga och jag bodde då i den delen av stan. Det skulle helt enkelt bli betydligt närmare till jobbet.

Jag tog över och valde att byta namn och förnya verksamheten ordentligt. Jag anställde mycket ny personal och såg till att utveckla tjänsteutbudet väsentligt. Det fanns en drivkraft hos mig som jag kände att jag ville spegla i verksamheten – i den flyttfirma på Södermalm som jag drev. Jag tycker att jag löste det väldigt bra, om jag får lov att skryta en aning!

Vad var roligast med flyttfirman på Södermalm?

Oj, många olika saker! En av de roligaste aspekterna var just att få driva en flyttfirma på Södermalm. Man är liksom i en bransch i vilken man verkligen kan känna att man hjälper folk. Människor flyttar hela tiden. Genom att erbjuda en professionell flyttfirma på Södermalm underlättar man. För barnfamiljer, äldre människor, singelhushåll, ensamstående föräldrar. Ja, för alla som kan tänkas behöva hjälpen.

Hur länge drev du flyttfirma på Södermalm?

Det blev ganska precis 15 år på firman innan jag rörde mig vidare i livet. Jag minns det som väldig roliga år och jag lärde mig mycket. När jag var färdig så hade jag precis fyllt 48. Det kändes som att jag skulle kunna skapa mig en karriär även efter flyttfirman i Stockholm. Det gick lite trögt i början men landade i något bra tillslut. Idag är jag väldig nöjd med min tillvaro. Skulle aldrig byta bort något av det.

Tror du att det finns någon chans att du startar igång firman igen?

Nej, nu är jag faktiskt för gammal för att driva flyttfirma på Södermalm. I alla fall för gammal utifrån den ork jag känner i kroppen. Den är knappt hälften av vad jag kände när jag en gång i tiden drog igång verksamheten.