Facility management i världsklass

Jag måste verkligen säga att jag inte trodde att vårt företag skulle växa så mycket. Jag vill bara börja med att påpeka detta. Det drogs igång som ett kul koncept som jag och två kompisar hade vid sidan av vanliga arbeten, vanliga liv. Ja, och sedan tog det fart. Det visade sig att vi satte huvudet på någon slags spik som ingen annan tidigare tyckts ha hittat. Sedan rullade det bara på helt enkelt. Nu står vi här med 40 anställda och kontor med stora fönster, mitt i stan. Det känns väldigt kul.

Med detta sagt så krävs mycket för att underhålla ett sådant kontor. Och inte minst för att hålla rent efter så många människor. Det var först för ett halvår sedan vi bestämde oss för att steppa upp till facility management. Ett uttryck vi bara hört talas om tidigare men aldrig trodde vi skulle jobba med. Låt oss börja där:

Facility management är en tjänst som syftar till att underlätta för specifika företag. Alltså ett serviceföretag som levererar denna tjänst stämmer av med företaget – oss i detta fallet – och formar sedan facility management specifikt för oss. Det är därför en slags nästa nivå för vanlig städservice, även om detta förstås ingår också.

Många saker har slagit mig sedan vi bestämde oss för att skaffa facility management. En sak är att det är oerhört trevligt med färsk frukt. Detta är ett moment i facility management som vi har haft sedan dag 1. En gång i veckan kommer en i personalen på företaget med en hel korg med färsk frukt. Vi testade detta först innan vi bestämde oss för att gå vidare permanent. Jag tror att det tog ungefär två fruktkorgar innan vi tog beslutet. Ett otroligt uppskattat inslag för all personal på företaget – skulle det visa sig.

En annan sak som vi får hjälp med är tvätt. Vår verksamhet resulterar av förklarliga skäl i en hel del smutstvätt. I takt med att vi växte började jag och de andra som driver bolaget att fundera över hur det skulle lösas. Skulle vi behöva anställa en tvättare på heltid? Det hade känts lite överflödigt, kanske? Istället anlitade vi alltså ett företag för facility management där detta ingår. ”Inga problem” svarade de bara på den något – enligt oss – udda ställda frågan om de kan tvätta våra saker.

Summa summarum: Jag är otroligt nöjd med vår facility management och det har jag varit redan från start. De underlättar något kopiöst för vår dagliga verksamhet. Dessutom är personalen som genomför vår facility management helt kanon. De känns nästan som en del av den egna verksamheten, och det är verkligen i sin ordning tycker jag!